Skip to main content

REDŐNY

A TRADICIONÁLIS ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA

A redőnyök kiválóan alkalmasak régi és modern családi házak, társasházak, üzemépületek vagy irodák árnyékolására és védelmére.

A redőnyök tetszőleges helyzetének beállításával szabályozható az árnyékolt épületbe jutó fény mennyisége. Leengedett állapotban tökéletesen védenek az UV sugaraktól és a kíváncsiskodó szemektől.Nemcsak a fényviszonyok beállítására használhatók, hanem az utcáról beszűrődő zajok mérséklésére is.

Alkalmazásukkal lényegesen csökkenthető az épület fűtési és hűtési energiafelhasználása.

Gazdasági hasznuk mellett fontos kiemelni biztonsági funkciójukat. A redőnyök védik az épületek legsérülékenyebb pontjait, a nyílászárókat.

ALUMÍNIUM REDŐNY

Az alumínium lamellák hengereltek, felületüket UV stabil lakréteg védi. Az alumínium lécek belseje hőszigetelő habbal tömített. A szerkezetek az egyes típusoknál megjelölt alapszínekben, vagy felár ellenében a RAL színskála bármely színében rendelhető. A külső tokos, valamint a ráépíthető tokos redőnyök esetében felár ellenében faerezetes keretek is kaphatók.

A redőnyöket a betörés elleni még nagyobb védelem érdekében feltolás gátlóval vagy kulccsal zárható/reteszelhető zárólécekkel is elláthatjuk.

Válasszon Ön is alumínium redőny megoldásainkból, mert hosszú távon sokkal előnyösebb, élettartamuk akár több évtized is lehet.
Az alumínium redőny minden alkatrész alumíniumból készül, ezért is kiváló hőszigetelő télen és nyáron egyaránt, a feltolásgátló pedig megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába, ellenáll az időjárási viszontagságoknak, hosszú élettartamú, a széles színpalettának köszönhetően igazítani tudjuk a lakás színéhez.

Az alumínium redőny hőszigetelési értéke eléri a K=1,1W/m2K, zajszigetelési értékük pedig 36dB.

Az alumínium redőnyök motoros mozgatása akár kényelmi szempontokat is szolgálhat, de előfordulhatnak olyan nagy redőny felületek, ahol például egy idősebb embernek nagy erőfeszítésébe kerülne a kézi felhúzás – itt is praktikus megoldás az automatizálás.

Ez, az alumínium redőny tengelye helyére helyezett csőmotorral valósul meg, melynek teljesítménye igazodik az alumínium redőny méretéhez és súlyához. A motorok működtetése lehet vezetékes és rádiós. A rádiós vezérlés több variációs lehetőséget biztosít, és külön vezetékezést sem igényel.

Lehetőség van külső fényérzékelő felszerelésére is, mely automatikusan kezeli az alumínium redőnyöket.

blank

MOTOROS REDŐNY

blank

A motoros redőnyök, olyan árnyékolástechnikai eszközök, amelyek lakásunk komfortosságát növelik a következő jellemzők mellett:

  • megóvják magánszféránkat azáltal, hogy kizárják a kíváncsiskodó tekinteteket
  • védik bútorainkat, személyes tárgyainkat a napsugárzás káros hatásaitól
  • védelmet nyújtanak a külső zajoktól, tehát jó hangszigetelő tulajdonságúak,valamint
  • használatukkal hőt, és energiát spórolhatunk meg
  • vezérlése megoldható fali kapcsolóval, vagy akár távirányítóval is

A hagyományos redőnyök kiegészítése a mozgatást egyszerűbbé tevő motorral kiemelt komfortot ad házának. Akár a karosszékéből is leengedheti, vagy felhúzhatja  a redőnyét.

Legyen szó bármilyen redőnyről, árnyékolóról, aki rendszeresen, napi szinten használja, tudja, hogy legalább naponta kétszer (reggel, este) kell mozgatnunk. Mire lakásunk összes árnyékolóját kézzel fel-, és leengedjük, szembesülünk vele, hogy ez időigényes, és fárasztó feladat. Kényelme és biztonsága érdekében válassza a motoros, vagy a távirányítós redőnyműködtetést.

A motorizált redőnyrendszerekkel időt spórolhat és pénzt takaríthat meg, hiszen az automatikus fényérzékelők segítségével energiatakarékossági szempontokat (délutáni napsütés) is figyelembe véve, előre beprogramozhatja azok működését.

Biztonsági szempontból a motorizált redőny programozhatósága lehetővé teszi, hogy lakásunk redőnyei akár távollétünkben is működésbe lépjenek, ezáltal azt a hatást keltjük, hogy otthon tartózkodunk.

RÁÉPÍTETT TOKOS REDŐNY

A ráépített tokos redőny az ablak fölé kerül pontosan a falvastagság közepére. Ez a tokrendszer a belső térrel is kapcsolatot teremt, többféle szerelési mód lehetséges (kívülről vagy belülről).Ez a megoldás kívül-belül vakolható, vagyis megoldható a teljesen rejtett kialakítás. Ezt a megoldást elsősorban olyan épületekbe ajánljuk, ahol nyílászáró csere történik és a régi, ráépített tokkal rendelkező, magas fa nyílászárókat szeretnék új műanyagra kicserélni, mert ekkor az új és a régi nyílászáró méretkülönbségét a ráépített tokos redőny pontosan ki tudja tölteni.

Előnye, hogy az ablak a falvastagságnak inkább a külső harmadára kerül, ezáltal a belső párkány mélysége nagyobb, mint a külső tokos redőnynél. Ez sokaknak fontos szempont.

A hatékony hő- és hangszigetelés itt is jellemző.Felső szekrényes vagy más néven ráépített tokos redőnyrendszer – integrált szúnyoghálóval, minden ablakra univerzálisan felszerelhető súly – és helytakarékos, ezáltal könnyen szállítható.Előnyösen felhasználható új építkezéseknél és nyílászárók felújításakor, cseréjekor.

blank

VAKOLHATÓ TOKOS REDŐNY

blank

A vakolható tokozású redőnymegoldás nyugalmat és megelégedettséget visz az Ön otthonába. Mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül nincs kapcsolatban a belső térrel.

A vakolható tokos redőny tok része kívülről az ablak teteje elé kerül, ez azonban nem látható, mert a redőny tokja a homlokzati síkkal egy szintben el van vakolva.

Ettől esztétikus a kivitel, az épület homlokzatát nem töri meg a redőny tokja.

A vakolható tokos redőny további előnye, hogy mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül, a külső és belső térnek nincs kapcsolata egymással, ezáltal ez a megoldás teljesen hőhídmentes.

Ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el.

A vakolható tokos redőnyrendszer csak kívülről szerelhető.

REDŐNY SZÚNYOGHÁLÓVAL

A nyarakat azért is kedveljük, mert végre szabadon, nyitott ajtó ablak mellett élhetünk, nem kell az időjárásra annyira odafigyelnünk.

A friss levegőt és a nyitott ablak okozta szabadság érzését viszont tönkre is teheti a rovarok megjelenése a lakásunkban vagy házunkban.

Kevés kellemetlenebbet tudunk elképzelni, mint arra ébredni, hogy az éjszaka a szúnyogok összemarták a gyermekeinket vagy bennünket.  Ennek elkerülésének a legideálisabb megoldását kínáljuk Önnek!

Redőnyeinket kérheti beépített szúnyoghálós verzióban is.A beépített szúnyogháló távol tartja a hívatlan és idegesítő vendégeket.Ön határozza meg, hogy mikor használja, mivel ennek működtetése a redőnytől független.

Kérjen beépített szúnyoghálót a redőnyéhez!

blank